Biskut Kacang Peas
--------------------------------
Bahan-bahan
๐1/2 kg tepung kacang peas(ada jual dikedai bakeri)
๐1/2 kg tepung gandum
๐300 gram gula aising(sedang2 elok je rasanya kalo nk manis skit jadikan 400 gram ye)
๐1 sudu teh garam halus
๐minyak jagung secukupnya(kalo takde minyak masak pun bole sedap juga rasanya)
Cara2:
๐masukkan tepung kacang peas,tpg gandum,gula dan garam dlm mangkuk/besen dan gaul rata.
๐kemudian masukkan minyak jagung sikit2 hgga bole diuli menjadi doh(dah bole kepal tu kira ok ler ye)
๐buat ler bentuk yg korang suka.akak buat bulat2 pastu tekan dgn belakang garfu.
๐sapu dgn kuning telur pastu bakar suhu 160°c selama 20-25 minit bergantung oven masing2.pastikan bawah biskut tu kekuningan ye..siap dinikmati..
selamat mencuba.๐๐๐
Kredit : Noriza Jaja
Comments
Post a Comment