Biskut Kacang Peas





--------------------------------
Bahan-bahan

πŸ’š1/2 kg tepung kacang peas(ada jual dikedai bakeri)
πŸ’š1/2 kg tepung gandum
πŸ’š300 gram gula aising(sedang2 elok je rasanya kalo nk manis skit jadikan 400 gram ye)
πŸ’š1 sudu teh garam halus
πŸ’šminyak jagung secukupnya(kalo takde minyak masak pun bole sedap juga rasanya)

Cara2:
πŸ’šmasukkan tepung kacang peas,tpg gandum,gula dan garam dlm mangkuk/besen dan gaul rata.
πŸ’škemudian masukkan minyak jagung sikit2 hgga bole diuli menjadi doh(dah bole kepal tu kira ok ler ye)
πŸ’šbuat ler bentuk yg korang suka.akak buat bulat2 pastu tekan dgn belakang garfu.
πŸ’šsapu dgn kuning telur pastu bakar suhu 160°c selama 20-25 minit bergantung oven masing2.pastikan bawah biskut tu kekuningan ye..siap dinikmati..
selamat mencuba.😊😊😊

Kredit : Noriza Jaja

Comments

Popular posts from this blog

Kek Lapis Balckpink Du du Du

Resepi Kari kambing

Laksa Johor Ikan Tenggiri..